Bijna alle omvormers van het type Zeverlution hebben de mogelijkheid tot online monitoring via Zevercloud. Zo kunt u uw zonnepanelensysteem via internet in de gaten houden. 

Om uw opbrengsten online te kunnen monitoren via WiFi moet u uw omvormer koppelen aan uw thuisnetwerk. Hoe u dit doet? Wij zullen dit stap-voor-stap aan u uitleggen. 

VOORBEREIDING

Om de verbinding tussen uw omvormer en uw thuisnetwerk tot stand te kunnen brengen heeft u twee dingen nodig:

  • De naam en het wachtwoord van uw thuisnetwerk. 
  • Een apparaat met een WiFi-verbinding (laptop, tablet, smartphone). 

INSTELLEN

Zorg dat u in de buurt bent van de omvormer met uw laptop. 

Rechts onderin de taakbalk van uw laptop vindt u het WiFi-symbool. Klik op dit symbool om de WiFi-instellingen te openen. 

U vindt nu een lijst met de WiFi-netwerken bij u in de buurt. Klik op het netwerk met de naam ZEVERSOLAR gevolgd door vier cijfers. Welke vier cijfers dit zijn, vindt u op de zijkant van de omvormer. Het gaat om de laatste vier cijfers van de Combox SN. Er wordt nu om een wachtwoord gevraagd. Het wachtwoord is standaard zeversolar. 

Open nu uw internetbrowser. Dit is het programma waar u normaal websites mee bezoekt. De meest gebruikte browsers vindt u hieronder weergegeven. Google Chrome heeft hierbij de voorkeur. 

Voer in de adresbalk het volgende adres in:  160.190.0.1. U komt nu op de pagina van uw omvormer. Opent de pagina? Ga dan naar stap 6.

Krijgt u na het invoeren van het adres onderstaande pagina te zien, dan is waarschijnlijk de verbinding met de omvormer weer verbroken en wordt er automatisch verbinding gemaakt met het thuisnetwerk. U kunt dit voorkomen door het thuisnetwerk te vergeten. 

Aan de rechterzijde vindt u het tabblad Wireless. Klik hierop.
_________________________________________________________________
Ziet u een scherm met Chinese tekens? Klik dan eerst op het Engelse vlaggetje rechtsbovenin uw scherm. De pagina verschijnt nu in het Engels. 

_________________________________________________________________

U ziet weer een lijst met de WiFi-netwerken bij u in de buurt.  Klik op uw thuisnetwerk. Er wordt nu om een wachtwoord gevraagd. Vul hier het wachtwoord van uw eigen thuisnetwerk in. Klik ter bevestiging op Connect.

Vernieuw de pagina door op F5 te drukken. Als het goed is staat onder het kopje WiFi Connected uw thuisnetwerk met een groen vinkje erachter (zie afbeelding).

Heeft u geen groen vinkje? Probeer het nogmaals door opnieuw stap 7 & 8 uit te voeren.

Lukt het niet de omvormer te verbinden met uw netwerk, neem dan contact met ons op via service@zonneplan.nl of 088-0203011. 

Heeft u het antwoord gevonden?