SolarEdge heeft een uitgebreide monitoringsomgeving waar u alle informatie over uw systeem kan vinden. U kunt zelfs per paneel bekijken hoeveel er wordt opgebracht. Zo kunt u precies zien welke panelen volop van de zon genieten en welke panelen er misschien last hebben van schaduw. Ook als er een probleem is met de omvormer of een paneel, kunt u dit terugzien in de monitoring.

Wij melden u aan voor de monitoring. Maximaal 5 werkdagen na de installatie ontvangt u van ons een e-mail met informatie hierover. Heeft u geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met Zonneplan.

De online monitoring kan zowel via de website monitoring.solaredge.com als via een app. We leggen u beide opties graag uit.

Om te beginnen gaat u naar de website monitoring.solaredge.com. Hier kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. 

Als u bent ingelogd ziet u het dashboard. Hier ziet u de volgende punten: 

  • Huidig vermogen
  • Energie vandaag
  • Energie maand
  • Totale Energie
  • Totale inkomen

Onder de tabel ziet u een grafiek waar de opbrengsten te zien zijn. Deze grafiek kunt u bekijken per maand, kwartaal en jaar. Naast de grafiek ziet u de gegevens van uw installatie met daaronder een overzicht van de weersverwachting voor de komende drie dagen.

Naast het dashboard heeft u ook toegang tot de layout van de panelen. Hierop kunt u de opbrengsten per paneel bekijken. Door op 'Playback tonen' te klikken opent u een overzicht van de opbrengsten met de mogelijkheid deze te laten doorlopen. Hierbij kunt u kiezen voor een dagelijks of wekelijks overzicht. Wanneer u op 'Play' klikt, loopt de tijdbalk langzaam door en ziet u per kwartier de opbrengst van de panelen.

In onderstaande video legt onze collega Guido uit hoe u uw zonnepaneleninstallatie kunt monitoren via de website.

Om te beginnen download u de app in app- of playstore. De nieuwe app van SolarEdge heet mySolarEdge monitoring. Eenmaal in de app kunt u zich aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord. 

Als u bent ingelogd ziet u een overzicht van een aantal gegevens, zoals uw adres, het piekvermogen van de installatie en het weer. Hieronder ziet u het huidige vermogen en de opbrengsten van vandaag, deze maand en de totale looptijd. 

Verder ziet u een grafiek waarin de opbrengsten van de zonnepanelen te zien zijn. Hier kunt u schakelen tussen dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks. Ook is er een opbrengstvergelijking, waarin u de opbrengsten van de afgelopen maand, kwartaal of jaar. 

Door op het rechter icoon bovenaan het beeld te klikken, komt u in de layout. Hier ziet u een overzicht van de zonnepanelen op de manier waarop ze in werkelijkheid zijn geplaatst. In deze weergave kunt u de opbrengsten per zonnepaneel inzien. U kunt schakelen tussen dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks en totaal. 

In de app is er geen playback functie beschikbaar. De opbrengst die u ziet is de opbrengst tot dat moment. Wanneer er bijvoorbeeld schaduw op één van de panelen valt, lijkt het alsof het paneel het de hele dag minder doet, terwijl dit niet het geval is. Bij twijfel raden wij u aan de opbrengst ook via de playback functie op de website te bekijken.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

Heeft u het antwoord gevonden?