Wanneer de opbrengsten van uw zonnepaneleninstallatie niet meer zichtbaar zijn in uw online monitoring dan is vaak de internetverbinding weggevallen. Om erachter te komen wat er aan de hand is, is het belangrijk om te weten wat de LAN-status is. Deze LAN-status kunt u vinden op het scherm van de omvormer. 

Het opvragen van de LAN-status is per type omvormer verschillend. Hieronder ziet u twee omvormers, de HD Wave en de standaard omvormer.


LAN-status opvragen bij de HD Wave omvormer
Laat het scherm van de omvormer oplichten door 2 maal kort met uw vinger over het meest linker knopje van de omvormer te schuiven. Hierna kunt u met de pijl naar beneden door de menu's bladeren door kort uw vinger op de knop te leggen. Door dit 5 maal te doen komt u de LAN-status tegen.

LAN-status opvragen bij de standaard omvormer
De LAN-status is te achterhalen door 5 maal op de knop van de omvormer te drukken en bestaat uit 8 getallen, enen en/of nullen.

Bij een correcte werking bestaat de LAN-status uit alleen maar enen (LAN-status: 11111111). Wanneer dit niet het geval is en de LAN-status ook uit nullen bestaat, kunt u op verschillende manieren proberen de verbinding weer tot stand te brengen. Klik hieronder op de optie die voor u van toepassing is.

Internetverbinding via internetkabel is weggevallen
Internetverbinding via powerlines is weggevallen

Heeft u het antwoord gevonden?