Met behulp van powerline adapters wordt er via het stopcontact een netwerkaansluiting gemaakt. Hiervoor worden er twee kleine kastjes in het stopcontact geplaatst. De internetkabel wordt vervolgens in de adapter geklikt.

U vindt een powerline adapter in de buurt van uw omvormer en een powerline adapter in de buurt van uw modem/router (vaak in de meterkast). Vanuit uw omvormer loopt er een internetkabel naar de powerline adapter in de buurt van uw omvormer. Ook loopt er een internetkabel van de powerline adapter in de buurt van uw modem naar uw modem.

  • Powerline adapters moeten worden aangesloten in een wandcontactdoos. Wanneer de powerline adapters in een stekkerdoos worden geplaatst, kan dit zorgen voor een onstabiele verbinding.
  • Wanneer u meerdere powerline adapters gebruikt, bijvoorbeeld voor de verbinding met uw televisie, dan kunnen deze verschillende powerlines op elkaar storen. U kunt dit voorkomen door powerline adapters van hetzelfde merk aan te schaffen.
  • Is de stroomaansluiting van uw huis verdeeld over meerdere fases? Zorg er dan voor dat de powerline adapters op dezelfde fase zijn aangesloten. 

Heeft u het antwoord gevonden?