Wanneer uw omvormer een continu rood lampje laat zien dan is het opnieuw opstarten van uw omvormer vaak de oplossing. Hieronder vindt u het stappenplan voor deze handeling. 

Let op: het resetten van de omvormer dient overdag uitgevoerd te worden.

Schakel de omvormer uit. Aan de onderkant van de omvormer zit een schakelaar. Zet deze knop op 0 om de omvormer uit te zetten.

In de meeste gevallen vindt u in de buurt van uw omvormer een werkschakelaar. Dit is een klein kastje vlak bij uw omvormer met hierop een schakelaar of een draaiknop. Schakel deze schakelaar uit. 

Schakel de groep in de meterkast uit waarop de zonnestroominstallatie is aangesloten. Vaak is er een aparte aardlekautomaat geplaatst of is de installatie aangesloten op de groep waarop ook de wasmachine is aangesloten. U moet de schakelaar helemaal naar beneden drukken tot u een duidelijke klik hoort/voelt. U ziet een groen vlakje bij de schakelaar. De groep is nu uitgeschakeld.
Stond de schakelaar niet (helemaal) omhoog? Druk de schakelaar dan alsnog helemaal naar beneden.

Schakel het systeem in omgekeerde volgorde weer in. Te beginnen met de groep in de meterkast, de werkschakelaar en vervolgens de omvormer zelf. 

Is de storing niet verholpen? Stuur dan onderstaande foto's samen met uw postcode en huisnummer naar service@zonneplan.nl:
- een foto van de lampjes van uw omvormer
- een foto van de schakelaar van de omvormer.
- een foto van de werkschakelaar.
- een foto van de groep in de meterkast.

Heeft u het antwoord gevonden?