De verbinding tussen uw omvormer en het internet is weggevallen. Daarom willen we u vragen de data-stick van de omvormer te vervangen. We leggen u graag stap-voor-stap uit hoe u dit kunt doen. 

Dit doet u door de omvormer via de draaiknop aan de onderkant van omvormer uit te schakelen. Schakel ook de werkschakelaar uit die u in de buurt van de omvormer vindt.  

Op de plek waar de data-stick in de omvormer gaat vindt u een afsluitring (wartel). Draai deze ring los.  

Trek de data-stick voorzichtig uit de omvormer.  Trek de data-stick hierbij recht naar beneden.

Pak de nieuwe stick vast met het logo naar u toe. Zorg ervoor dat de afsluitring met de platte kanten naar de zijkant zit.

Duw de data-stick voorzichtig in de omvormer. 

Draai de afsluitring vast.   

Start het zonnepanelensysteem weer op.  Schakel als eerste de werkschakelaar net onder de omvormer aan. Vervolgens kunt u de omvormer zelf inschakelen door de draaiknop aan de onderkant van de omvormer.  Het zonnepanelensysteem start nu opnieuw op. Het lampje van de data-stick gaat eerst pulsen. Na 10 minuten knippert het groene lampje stabiel. De verbinding is nu hersteld. De opbrengsten zouden na deze 10 minuten ook weer door moeten komen in de online omgeving.

Stuur de oude data-stick terug in de antwoordenvelop. Het adres is al op de envelop gezet. Dit is voor u kosteloos. U hoeft het alleen nog maar in de brievenbus te doen.   

Klaar!  
Knippert het lampje op de data-stick groen dan komen alle opbrengsten door in de online omgeving. Download de app van Zonneplan om uw opbrengsten te kunnen zien.   

Heeft u het antwoord gevonden?