Het updaten van de omvormer gebeurd normaal gesproken automatisch via de verbinding met het internet. Is de internetverbinding weggevallen dan is het in sommige gevallen noodzakelijk om uw omvormer handmatig van een update te voorzien.  
Via onderstaande stappenplan leggen we u uit hoe u handmatig uw omvormer kunt updaten via de SolarEdge SetApp.

Let op! Gebruik deze app alleen voor het uitvoeren van onderstaande update. Voer geen andere handelingen uit in deze app. Dit kan de werking van de omvormer beïnvloeden.

Download de SolarEdge SetApp via onderstaande link. Dit is een andere app dan de app die u voor uw monitoring gebruikt.

Download voor Android
Download voor Apple

Open de SolarEdge SetApp. Voer de inloggegevens in die u per mail van Zonneplan heeft ontvangen. Druk vervolgens op Login.

Bovenstaande welkomstmelding verschijnt in beeld. Druk op Start. De App vraagt nu om toegang tot uw locatie en tot uw camera. Beide moet u toestaan om door te kunnen gaan in de app.  

De laatste firmware versie wordt automatisch gedownload. Dit zal ongeveer 1 minuut duren.

Aan de zijkant van uw omvormer zit een sticker met specificaties van uw omvormer. Op deze sticker staat ook een QR-code. Scan deze QR-code met de app.

Aan de onderzijde van uw omvormer vindt u een rode schakelaar. Bij een werkende omvormer staat de schakelaar op 1. Druk de schakelaar naar P en laat de schakelaar binnen 5 seconden weer los. Het WiFi-signaal van de omvormer wordt nu geactiveerd. 

In de app verschijnt een pop-up. Kies voor "Verbind". 

Bij een succesvolle verbinding verschijnt onderstaand scherm. Klik op doorgaan.

Let op! Dit is alleen een succesvolle directe verbinding tussen uw apparaat en de omvormer. Dit is niet de verbinding voor de online monitoring.

Uw omvormer zal automatisch de verplichte software uploaden naar de omvormer.
Deze firmware wordt vervolgens geïnstalleerd. Dit zal enkele minuten duren. Onderstaande afbeelding verschijnt wanneer de update is afgerond en de omvormer is bijgewerkt. 

Zodra de firmware succesvol is geüpload kunt u de SetApp sluiten en heeft u de app niet meer nodig. U kunt deze app dan ook verwijderen van uw apparaat.

Klaar!

Let op! Gebruik deze app alleen voor het uitvoeren van onderstaande update! Voer geen andere handelingen uit in deze app. Dit kan de werking van de omvormer beïnvloeden. 

Heeft u het antwoord gevonden?