Post van de Belastingdienst

In 2022 jouw zonnepanelen laten plaatsen. Dan kun je waarschijnlijk gebruik maken van de btw-teruggave. Om aanmerking te komen voor de teruggave van btw vul je voorafgaand aan de installatie een machtigingsformulier in. De Belastingdienst stuurt alle benodigde informatie rechtstreeks door naar onze accountants. Heb je toch post ontvangen? Dan lees je hier wat je moet doen.

Weet je niet meer zeker of je het machtigingsformulier hebt ingevuld? Via jouw digitale Zonneplan vind je terug of het machtigingsformulier al is gestuurd. Heb jij de factuur van jouw zonnepaneleninstallatie in 2023 ontvangen? Dan geldt het nieuwe btw-tarief van 0%. Je betaalt geen btw over de aanschaf van jouw zonnepanelen en het terugvragen van de btw is hierdoor dus ook niet van toepassing.

WEL DOORSTUREN

✅ Brief Belastingdienst inzake vaststelling belastingplicht

✅ Aangifteformulier omzetbelasting startende ondernemers (paars formulier voor de eerste aangifte – omzetbelasting)

✅ Beschikking ontheffing administratieve verplichtingen omzetbelasting

✅ Brief waarin de Belastingdienst verzoekt om nadere informatie met betrekking tot de ingediende btw-aangifte

NIET DOORSTUREN (geen actie vereist)

❌ Jouw deelname aan de kleine ondernemersregeling (KOR) als zonnepaneelhouder

❌ Jouw btw-identificatie nummer (btw-id)

❌ Brieven met inloggegevens voor de digitale aangifte (gebruikersnaam + wachtwoord)

Toelichting bij het aangifteformulier omzetbelasting startende ondernemers

❌ Formulier / brief inzake opgave rekeningnummer (hier hoef je niets mee te doen, onze accountant verzorgt de opgave van het rekeningnummer aan de Belastingdienst)

❌ Teruggaafbeschikking omzetbelasting

❌ Aangiftebrief omzetbelasting (brief waarin de Belastingdienst bericht dat er aangifte omzetbelasting gedaan moet worden over een tijdvak)

❌ Retourenvelop.

Staat de brief die je hebt ontvangen in bovenstaande opsomming bij WEL doorsturen? Scan de brief dan in of maak een foto van de brief en stuur de brief naar debiteuren@zonneplan.nl. Liever per post? Stuur dan een kopie van de brief naar onderstaand adres:

Zonneplan t.a.v. btw-teruggave

Burgemeester Roelenweg 13-D

8021 EV Zwolle