Reset omvormer

Reset omvormer

Zie je een errorcode op het display van de omvormer of zie je een rood lampje/geen lampjes op de omvormer branden? Dan is opnieuw opstarten vaak de oplossing. Volg hiervoor onderstaand stappenplan of bekijk de instructievideo onderaan de pagina.

Let op: we raden je aan de reset overdag uit te voeren. De omvormer staat uit zodra het donker wordt waardoor je de werking niet kunt controleren.

Stap 1 Schakel de omvormer uit

Aan de onder- / zijkant van de omvormer zit een schakelaar. Zet deze knop op 0

image

Stap 2 (optioneel) Schakel de werkschakelaar uit

De werkschakelaar bevindt zich in de buurt van je omvormer. Dit is een klein kastje vlakbij de omvormer met hierop een schakelaar of een draaiknop. Schakel deze schakelaar uit.

image

Stap 3 Schakelaar in de meterkast uitzetten

Schakel de groep in de meterkast uit waarop de zonnestroominstallatie is aangesloten. Vaak is er een aparte aardlekautomaat geplaatst of is de installatie aangesloten op de groep waarop ook de wasmachine is aangesloten. Je moet de schakelaar helemaal naar beneden drukken tot je een duidelijke klik hoort/voelt. Je ziet een groen vlakje bij de schakelaar. De groep is nu uitgeschakeld. Stond de schakelaar niet (helemaal) omhoog? Druk de schakelaar dan alsnog helemaal naar beneden.

image

Stap 4 Even wachten

Wacht 15 minuten. Deze tijd is noodzakelijk om te voorkomen dat de omvormer nog contact maakt met het (stroom)netwerk.

image

Stap 5 systeem inschakelen

Schakel het systeem in omgekeerde volgorde weer in. Te beginnen met de groep in de meterkast en vervolgens met de omvormer zelf.

image
image
image

Storing niet verholpen?

Is de storing niet verholpen? Stuur dan onderstaande foto's samen met je postcode en huisnummer naar service@zonneplan.nl.

  • Een foto van de lampjes op de omvormer.
  • Een foto van de schakelaar van de omvormer.
  • Een foto van de werkschakelaar en/of pv-verdeler.
  • Een foto van de groep in de meterkast.

Weet je niet zeker of er sprake is van een storing en wil je dit zelf controleren? Klik dan op onderstaande link en doorloop de storingschecker.

→ Open de storingschecker

Internetverbinding herstellen

Wil je de internetverbinding herstellen of controleren? Klik dan hier voor de handleidingen per type omvormer.