SolarEdge monitoringportaal

SolarEdge monitoringportaal

Op de dag van je installatie ontvang je per e-mail een registratielink van SolarEdge. Met jouw account heb je toegang tot het monitoringportaal van SolarEdge. Bewaar je inloggegevens goed.

Monitoren via de website

Om te beginnen ga je naar de website monitoring.solaredge.com. Hier kun je inloggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

Als je bent ingelogd zie je het dashboard. Hier zie je de volgende punten:

  • Huidig vermogen
  • Energie vandaag
  • Energie maand
  • Totale Energie
  • Totale inkomen

Onder de tabel zie je een grafiek waar de opbrengsten te zien zijn. Deze grafiek kun je bekijken per maand, kwartaal en jaar. Naast de grafiek zie je de gegevens van jouw installatie met daaronder een overzicht van de weersverwachting voor de komende drie dagen.

Naast het dashboard heb je ook toegang tot de layout van de panelen. Hierop kun je de opbrengsten per paneel bekijken. Door op 'Playback tonen' te klikken open je een overzicht van de opbrengsten met de mogelijkheid deze te laten doorlopen. Hierbij kun je kiezen voor een dagelijks of wekelijks overzicht. Wanneer je op 'Play' klikt, loopt de tijdbalk langzaam door en zie je per kwartier de opbrengst van de panelen.

Monitoren via de app

Met de MySolarEdge App heb je nog sneller en makkelijker inzicht.

Om te beginnen download je de app in app- of playstore (of klik op bovenstaande link als je deze website met je telefoon bezoekt). Eenmaal in de app kunt je je aanmelden met jouw inloggegevens die je ook gebruikt op de website van SolarEdge.

Als je bent ingelogd zie je een overzicht van een aantal gegevens, zoals je adres, het piekvermogen van de installatie en het weer. Hieronder zie je het huidige vermogen en de opbrengsten van vandaag, deze maand en de totale looptijd.

Verder zie je een grafiek waarin de opbrengsten van de zonnepanelen te zien zijn. Hier kun je schakelen tussen dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks. Ook is er een opbrengstvergelijking, waarin je de opbrengsten van de afgelopen maand, kwartaal of jaar.

Door op het rechter icoon bovenaan het beeld te klikken, kom je in de layout. Hier ziet je een overzicht van de zonnepanelen op de manier waarop ze in werkelijkheid zijn geplaatst. In deze weergave kun je de opbrengsten per zonnepaneel inzien. Je kunt schakelen tussen dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks en totaal.

In de app is er geen playback functie beschikbaar. De opbrengst die je ziet is de opbrengst tot dat moment. Wanneer er bijvoorbeeld schaduw op één van de panelen valt, lijkt het alsof het paneel het de hele dag minder doet, terwijl dit niet het geval is. Bij twijfel raden wij je aan de opbrengst ook via de playback functie op de website te bekijken.

Wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op monitoring.solaredge.com op 'wachtwoord vergeten' of 'forgot password'. Dit werkt alleen als je account al eerder is geactiveerd.

API key

De API key is een unieke sleutel waarmee je toegang krijgt tot je opbrengsten. Heb je deze nog niet ontvangen en/of wil je deze aanvragen? Start dan een chat en dan vragen wij de API key voor je op.