Update omvormer met SolarEdge Setapp

Update omvormer met SolarEdge Setapp

Na installatie maakt de omvormer automatisch verbinding met internet. In sommige gevallen is de internetverbinding weggevallen en moet de omvormer handmatig een update krijgen.  Via onderstaande stappenplan leggen we u uit hoe u handmatig uw omvormer kunt updaten via de SolarEdge SetApp.

Let op! Gebruik deze app alleen voor het uitvoeren van onderstaande update. Voer geen andere handelingen uit in deze app. Dit kan de werking van de omvormer beïnvloeden.

Stap 1 Download de SolarEdge Setapp

Download de SolarEdge SetApp via onderstaande link. Dit is een andere app dan de app die u voor uw monitoring gebruikt. Download voor Android Download voor Apple.

Stap 2 Login

Open de SolarEdge SetApp. Voer de inloggegevens in die u per mail van Zonneplan heeft ontvangen. Druk vervolgens op Login.

Stap 3 Menu

image

Bovenstaande welkomstmelding verschijnt in beeld. Druk op Start. De App vraagt nu om toegang tot uw locatie en tot de camera. Beide moet je toestaan om door te kunnen gaan in de app.

Stap 4 Bijwerken firmware

De laatste firmware versie wordt automatisch gedownload. Dit zal ongeveer 1 minuut duren.

image

Stap 5 QR-code scannen

Aan de zijkant van de omvormer zit een sticker met specificaties van jouw omvormer. Op deze sticker staat ook een QR-code. Scan deze QR-code met de app.

image

Stap 6 Schakelaar omvormer

Aan de onderzijde van de omvormer vind je een rode schakelaar. Bij een werkende omvormer staat de schakelaar op 1. Druk de schakelaar naar P en laat de schakelaar binnen 5 seconden weer los. Het wifi-signaal van de omvormer wordt nu geactiveerd.

image

Stap 7 Maak verbinding

In de app verschijnt een pop-up. Kies voor "Verbind".

image

Bij een succesvolle verbinding verschijnt onderstaand scherm. Klik op doorgaan.

image

Let op! Dit is alleen een succesvolle directe verbinding tussen uw apparaat en de omvormer. Dit is niet de verbinding voor de online monitoring.

Stap 8 Omvormer updaten

De omvormer zal automatisch de verplichte software uploaden naar de omvormer. Deze firmware wordt vervolgens geïnstalleerd. Dit duurt enkele minuten duren. Onderstaande afbeelding verschijnt wanneer de update is afgerond en de omvormer is bijgewerkt.

image

Zodra de firmware succesvol is geüpload kunt u de SetApp sluiten en heeft u de app niet meer nodig. U kunt deze app dan ook verwijderen van uw apparaat.

Klaar!