LAN-status opvragen

LAN-status opvragen

Wanneer de opbrengsten van jouw zonnepaneleninstallatie niet meer zichtbaar zijn in de online monitoring dan is vaak de internetverbinding weggevallen. Om erachter te komen wat er aan de hand is, is het belangrijk om te weten wat de LAN-status is. Deze LAN-status vind je op het scherm van de omvormer.

Het opvragen van de LAN-status is per type omvormer verschillend. Hieronder zie je twee omvormers: de HD Wave en de standaard omvormer.

image

LAN-status opvragen bij de HD Wave omvormer Laat het scherm van de omvormer oplichten door 2 maal kort met je vinger over het meest linker knopje van de omvormer te schuiven. Hierna kun je met de pijl naar beneden door de menu's bladeren door kort je vinger op de knop te leggen. Door dit 5 maal te doen kom je de LAN-status tegen.

image

LAN-status opvragen bij de standaard omvormer De LAN-status is te achterhalen door 5 maal op de knop van de omvormer te drukken en bestaat uit 8 getallen, enen en/of nullen.

image

Bij een correcte werking bestaat de LAN-status uit alleen maar enen (LAN-status: 11111111). Wanneer dit niet het geval is en de LAN-status ook uit nullen bestaat, kun je op verschillende manieren proberen de verbinding weer tot stand te brengen.

De instructies voor het herstellen van jouw verbinding verschillen per type omvormer. Klik hier voor een overzicht van alle instructies van SolarEdge.