Veel gestelde vragen over de Zeversolar omvormer

Veel gestelde vragen over de Zeversolar omvormer

Monitoring

Hoe maak ik een account aan om mijn opbrengst te monitoren?

Op de website van Solplanet kun je je e-mailadres registreren. Als dit is gedaan ontvangen we graag een e-mail op service@zonneplan.nl voor het koppelen van je e-mailadres aan de installatie. Wanneer het e-mailadres al is geregistreerd, kun je een wachtwoord vergeten aanvragen.

Hoe krijg ik toegang tot de app van Zeversolar?

Online je opbrengsten monitoren is mogelijk via de app van Solplanet. Sinds januari 2023 is inloggen op de blauwe app niet meer mogelijk. Meer informatie kun je vinden op deze pagina:

Problemen Zevercloud / SolplanetProblemen Zevercloud / Solplanet
Mijn registratielink is niet meer geldig. Wat moet ik doen?

De registratielink is 24 uur geldig. Was je te laat met registreren of heb je geen e-mail gehad? Ga dan naar cloud.solplanet.net en klik op 'forgot password'. Voer je e-mailadres in (dat ook bij ons bekend is) en klik op 'submit'. Je ontvangt een nieuwe e-mail met een nieuwe registratielink.

Wat zie ik in mijn monitoringsportaal?

In deze video leggen we je graag uit hoe je monitoringsportaal werkt. Ben je al ingelogd? Spoel de video dan door naar minuut 1.19. Het eerste gedeelte gaat over het instellen van je account.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Was je te laat met registreren of ben je je wachtwoord vergeten? Ga dan naar cloud.solplanet.net en klik op 'forgot password'. Voer je e-mailadres in (dat ook bij ons bekend is) en klik op 'submit'. Je ontvangt een nieuwe e-mail met een nieuwe registratielink.

Let op: deze link is 24 uur geldig.

Hoe maak ik verbinding met mijn nieuwe modem?

Heb je een nieuwe modem ontvangen van je internetprovider? Dan vind je hier de handleiding voor het herstellen van je verbinding.

Hoe herstel ik de internetverbinding met mijn omvormer?

De handleiding voor het herstellen of instellen van je internetverbinding vind je hier.

Omvormer

Wat zie ik op het display van de omvormer?

Pac: het vermogen in Watt. Is de omvormer in productie dan is hier altijd een waarde af te lezen.

E-today: De opbrengst van vandaag tot nu toe in kWh E-total: De totale opbrengst van uw omvormer tot nu toe.

Wat betekenen de lampjes op mijn omvormer?

De lampjes van de omvormer geven aan wat de status van de omvormer is.

Groen: Het systeem produceert zonne-energie.

Geel: Het systeem registreert de opbrengsten. (Dit lampje knippert)

Rood: Het systeem werkt niet. Voer een reset uit om het probleem te verhelpen.

Zowel het groene, gele en rode lampje knipperen: Het systeem start op. Je ziet dit vaak wanneer het aan het begin van de dag licht wordt of wanneer het 's avonds donker wordt. Op grijze en regenachtige dagen kan dit ook overdag voorkomen.

Mijn omvormer toont een errorcode. Wat moet ik doen?

De gewenste oplossing verschilt per errorcode. Vind hier de instructies per errorcode.

Mijn omvormer valt geregeld uit, wat is er aan de hand?

Dan kan de omvormer de opgewekte energie niet goed kwijt aan het elektriciteitsnet en schakelt uit veiligheid uit. Meer informatie over deze zogeheten piekspanningsproblematiek lees je in dit artikel:

Netspanning te hoogNetspanning te hoog
Welke omvormers levert Zeversolar?

Zeversolar heeft 1- en 3-fase omvormers. De 1-fase omvormers uit de Zeversolar Zeverlution serie zijn geschikt voor zonnestroomsystemen vanaf 6 panelen. De 3-fase omvormers uit de Zeversolar Evershine TL en TLC series zijn geschikt voor de grotere installaties, vanaf 20 zonnepanelen. Op de Zeversolar omvormer zit standaard een garantie van 5 jaar.

Wat is de garantie op een omvormer van Zeversolar?

Bij Zonneplan hebben we de Zeversolar omvormer uitgebreid getest en daar is hij met vlag en wimpel geslaagd. Wij zorgen voor een optimale garantieperiode voor onze klanten. Afhankelijk van het jaar van aanschaf is de garantie 5 of 10 jaar. Weet je niet zeker welke garantie op jouw omvormer van toepassing is? Neem dan contact op met service@zonneplan.nl.

Waar vind ik meer informatie over mijn omvormer?

Verbinding controleren

Denk je dat een storing hebt of wil je de internetverbinding controleren? Klik dan op onderstaande link en doorloop de storingschecker.

Open de storingschecker