Veel gestelde vragen over de Zonneplan omvormer

Veel gestelde vragen over de Zonneplan omvormer

Monitoring

Hoe krijg ik toegang tot mijn online monitoring?

Op de dag van installatie sturen wij een e-mail met inloginstructies naar het bij ons bekende e-mailadres. Vanaf dat moment heb je toegang tot de online monitoring in de Zonneplan App. Blijft de app om jouw e-mailadres vragen en heb je meerdere keren op de link geklikt?

Doorbreek deze loop door je e-mail op een ander apparaat te openen dan je nu hebt gedaan (laptop, pc of tablet). Heb je geen link ontvangen of is er iets anders aan de hand? Stuur dan een e-mail met je postcode en huisnummer naar service@zonneplan.nl.

Klik op onderstaande linkjes voor meer informatie over downloaden en inloggen.

DownloadenDownloadenInloggenInloggen
Ik zie geen opbrengst in de app

De werking van je zonnepanelensysteem controleer je snel en eenvoudig. De omvormer heeft geen display, maar de led-lampjes geven de status van de omvormer aan.

Controle omvormer OneControle omvormer One
Mijn 4G module komt niet online

Is de module eerder wel online geweest? Dan vragen we je eerst zelf een reset uit te voeren via één van onderstaande handleidingen (kies de handleiding die bij de kleur van jouw module hoort):

Reset zwarte 4G moduleReset zwarte 4G moduleReset witte 4G module OneReset witte 4G module One

Is de 4G module sinds de installatie al offline of komt hij na de reset niet online? Stuur dan een e-mail met je Privacy Secure Code (Onder 'Hulp en Ondersteuning' in de Zonneplan App) of postcode en huisnummer naar service@zonneplan.nl.

Omvormer

Mijn omvormer valt geregeld uit, wat is er aan de hand?

Dan kan de omvormer de opgewekte energie niet goed kwijt aan het elektriciteitsnet en schakelt uit veiligheid uit. Meer informatie over deze zogeheten piekspanningsproblematiek lees je in dit artikel:

Netspanning te hoogNetspanning te hoog
Wat betekenen de lampjes op mijn omvormer?

Op onderstaande pagina lees je alles over de lampjes op je omvormer.

Controle omvormer OneControle omvormer One
Hoe voer ik een reset uit?

Onderstaande handleidingen kun je gebruiken voor een reset van de omvormer en/of voor de 4G module:

Reset zwarte 4G moduleReset zwarte 4G moduleReset witte 4G module OneReset witte 4G module OneReset omvormer OneReset omvormer One
Waar vind ik informatie over mijn omvormer?

Verbinding controleren

Denk je dat een storing hebt of wil je de internetverbinding controleren? Klik dan op onderstaande link en doorloop de storingschecker.

Open de storingschecker