Copy of Controle SMA

Wanneer de omvormer een errorcode laat zien of wanneer het rode indicatielampjes van jouw omvormer brandt dan is het opnieuw opstarten van de omvormer vaak de oplossing. Hieronder vind je het stappenplan voor deze handeling.

Stap 1 Werkschakelaar

image

In de buurt van de omvormer vind je een werkschakelaar. Dit is een klein kastje vlak bij de omvormer met hierop een schakelaar of een draaiknop. Schakel deze schakelaar uit.

Stap 2 Schakelaar in de meterkast

image

Schakel de groep in de meterkast uit waarop de zonnestroominstallatie is aangesloten. Vaak is er een aparte aardlekautomaat geplaatst of is de installatie aangesloten op de groep waarop ook de wasmachine is aangesloten. Druk de schakelaar helemaal naar beneden tot je een duidelijke klik hoort/voelt. Je ziet een groen vlakje bij de schakelaar. De groep is nu uitgeschakeld. Stond de schakelaar niet (helemaal) omhoog? Druk de schakelaar dan alsnog helemaal naar beneden.

Stap 3 Wacht tot de volgende ochtend

image

Om het systeem opnieuw op te starten adviseert SMA om de omvormer de gehele nacht uit te laten staan. De volgende stappen kun je daarom de volgende ochtend uitvoeren.

Stap 4 systeem inschakelen

Schakel het systeem de volgende ochtend in omgekeerde volgorde weer in. Te beginnen met de groep in de meterkast en vervolgens met de werkschakelaar bij de omvormer zelf.

Storing niet verholpen?

Is het niet gelukt? Neem dan contact op met ons serviceteam via 088- 020 30 11 of mail naar service@zonneplan.nl. We zijn van maandag t/m zaterdag bereikbaar.