Laadspecificatie downloaden

Als je naast de laadpaal ook Zonneplan Energie hebt, kun je de laadhistorie van de betreffende maand downloaden als een PDF-laadspecificatie. Als zakelijke rijder kun je mogelijk je laadkosten declareren bij jouw werkgever. De laadspecificatie geeft jou een overzicht van alle laadbeurten met jouw laadpaal. Dit betekent dat eventuele laadsessies die gedaan zijn met andere auto's dan de zakelijke auto ook meegenomen worden in deze laadspecificatie. De laadspecificatie staat los van jouw energierekening. De laadspecificatie is een overzicht, bedoeld voor eigen gebruik.

Hoe kan ik de laadspecificatie downloaden?
  • Kies jaar weergave
  • Druk op het icoontje in de regel van de maand waarover je de laadspecificatie wilt ontvangen.
  • De laadspecificatie voor de geselecteerde maand wordt weergegeven.
  • Druk op het exporteer icoon links bovenin om de PDF te downloaden of te mailen.

Uitleg van de specificatie

Wanneer je een specificatie hebt gedownload dan zal deze er vergelijkbaar uitzien als onderstaande afbeelding.

image

Hieronder volgt een uitleg van verschillende elementen

Aantal
Het stroomverbruik in kWH die de laadpaal in totaal heeft geladen in de geselecteerde maand.
Gewogen gemiddelde kWh prijs
De gewogen gemiddelde kWh-prijs wordt berekend op basis van alle laadsessies in de geselecteerde maand. Dit bedrag wordt afgerond op twee cijfers achter de komma.
Bedrag
Het bedrag wordt berekend op basis van de daadwerkelijke uurprijs tijdens de laadsessies. Deze uurprijs heeft 4 decimalen achter de komma. De afronding naar 2 decimalen kan zorgen voor een minimaal verschil bij het bedrag.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik de specificatie van huidige maand niet downloaden?

Aan het einde van de maand stellen we de PDF op, vanaf dan is deze beschikbaar om te downloaden. Het is niet mogelijk om deze specificatie eerder te downloaden.

Waarom staan mijn adresgegevens op de specificatie?

We hebben de PDF laadspecificatie gemaakt voor zakelijk lease rijders die maandelijks hun gemaakte kosten moeten verantwoorden naar hun werkgever. Aan de hand van de naam en het adres kan je werkgever dus afleiden dat het gaat om een specificatie die van jou komt.

Op de specificatie gebruiken we de administratiegegevens die bij ons bekend zijn. Deze kun je te allen tijde aanpassen in de Zonneplan App. Kijk hier hoe je jouw gegevens kan wijzigen.

Welk btw tarief wordt gebruikt?

Er wordt een BTW tarief van 21% gebruikt

Ik heb de laadpaal maar ik kan geen specificatie downloaden.

De laadspecificatie is alleen beschikbaar wanneer je ook Zonneplan Energie op hetzelfde adres hebt. Op de specificatie staat namelijk de gewogen gemiddelde kWh prijs die je met Zonneplan Energie gerealiseerd hebt.

Is de laadspecificatie een officieel document?

Nee, aan dit document kunnen verder geen rechten ontleent worden. Het is slechts een tool die je kan gebruiken.

Voldoet de laadspecificatie niet aan jouw behoefte?

We hebben de PDF laadspecificatie gemaakt voor zakelijk lease rijders die maandelijks hun gemaakte kosten moeten verantwoorden naar hun werkgevers. Het kan dus zijn dat deze specificatie niet voldoet in jouw situatie. We zijn daarom erg benieuwd naar jouw situatie en wat jij nodig hebt. Laat dat weten door een mail te sturen naar laadpaal@zonneplan.nl.